Легендата на Челси и бивш капитан на отбора Джон Тери ще влезе към компанията „True Blues Consortium“, която ще направи опит да придобие 10% от акциите на клуба, като за целта отправя оферта на стойност 250 милиона паунда.

Бившият защитник подкрепи плановете на консорциума по събиране на въпросната сума, за да стане миноритарен собственик на клуба, който в момента се намира в тежка криза заради санкциите на британското правителство към собственика Роман Абрамович, който иска да продаде Челси.

Самият Тери сподели: „Челси е много важна част от живота ми от 22 години. Искам да видя историята и наследството на клуба защитени, докато навлизаме в нова ера със съмишленици, които имат същата дългосрочна визия за изграждане на най-добрия футболен клуб в света и разбират колко важно е нашето ДНК. След като се срещнах и чух за какво е „True Blues Consortium“, знам, че и те го разбират. Те са група от фенове на Челси и цял живот са били такива и са притежатели на абонаментни карти. Тази иновативна структура е проектирана да включва всички фенове на Челси и да защитава нашия клуб“.