Лестър размаза у дома Тотнъм с 4:1 в мач от 23-ия кръг в английската Висша лига.

„Шпорите“ бяха без контузения си титулярен вратар Юго Лорис, който ще отсъства от терените два месеца, но въпреки това излязоха напред в резултата с гол на Родриго Бентанкур (14) с добавка след отразена от Дани Уорд топка при изпълнение на пряк свободен удар от Иван Перишич.

До края на полувремето "лисиците" направиха пълен обрат с голове на Нампали Менди (23), Джеймс Мадисън (25) и Келечи Ихеаначо (45+4).

През втората част Харви Барнс (81) вкара за четвърти път топката във вратата на Фрейзър Форстър, който замени контузилият се Юго Лорис.

След успеха Лестър се изкачи до 13-о място във временното класиране с 24 точки, докато Тотнъм остава на пета позиция с 39 пункта.

Кристъл Палас завърши 1:1 с гостуващия Брайтън. Соли Марч (63) даде аванс на "чайките", а Джеймс Томкинс (69) донесе точката за "орлите" от Лондон.

Фулъм срази у дома Нотингам с 2:0 след попадения на Вилиан (17) и Манор Соломон (88), връщайки се на победния път след три мача без успех в шампионата.

Саутхемптън допусна обрат и загуби от Уулвърхемптън с 1:2 на свой терен, оставайки на дъното в таблицата. Карлос Алкарас (24) даде преднина на "светците", но в 72-ата минута полякът Ян Беднарек си вкара автогол, а Жоао Гомес донесе трите точки на "вълците", които се отдалечиха от зоната на изпадащите.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!