Лестър продължава изненадващия си поход към титлата в Англия този сезон, след като спечели с 1:0 при гостуването на Уотфорд в среща от 29-ия кръг на Висшата лига и увеличи до 5 точки аванса си на върха във временното класиране.

„Лисиците” бяха по-активният тим през първата част на „Викаридж Роуд”, но така и ненамериха верния път към вратата на „стършелите”, пазена от бразилския страж Еурелио Гомес. Пропуски от гостите направиха голмайсторът им Джейми Варди и Шинджи Оказаки.

Аке от домакините пък бе най-близо до гола, но след удара му с глава в 10-ата минута топката кацна на напречната греда и излезе в аут. Вратарят на Лестър Каспер Шмайхел също се намеси решително в друга ситуация с излизане пред наказателното поле, изпреварвайки Трой Дийни от домакините.

След почивката в 56-ата минута при центриране в наказателното поле  на „стършелите” защитник не изчисти както трябва топката и Ряд Марез с хубав шут се разписа за 0:1. До края на мача домакините се опитаха да стигнат поне до равенството, но нито една от техните хаотични и разпокъсани атаки не се оказа успешна.

С успеха си Лестър събра 60 точки и вече има аванс от 5 пред втория Тотнъм, както и 8 пред третия Арсенал. Уотфорд е 12-и с 37 точки.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!