Ливърпул очаква положителна новина от ФИФА този петък. Тогава от Световната централа ще се произнесат по казуса с камерунския защитник Жозел Матип.

Както е известно, бранителят пропусна дербито срещу Манчестър Юнайтед (1:1) на „Олд Трафорд” в неделя, тъй като мърсисайдци не бяха сигурни дали имат право да използват футболиста, който беше включен в предварителния състав на Камерун за Купата на африканските нации, но не пожела да играе за страната си.

Според правилника на ФИФА футболист може да бъде спрян от участие за клубния си отбор, ако откаже да играе или е възпрепятстван умишлено от националния. От Ливърпул твърдят, че Матип е отказал да играе още преди обявяването на окончателния състав на Камерун.

"Тази ситуация не се среща много често във футбола. Ние не сме направили нищо лошо, Жоел Матип не е направил нищо лошо. От ФИФА ни казаха, че в петък ще бъдем информирани за тяхното решение”, заяви мениджърът Юген Клоп.

"Той не е играл за Камерун от 2015 година. Така че към момента той така или иначе не е бил част от отбора. Но няма да играе за нас, докато не получим 100% гаранция, че всичко е по правилата”, допълни германският специалист преди визитата на Плимут в преиграване от третия кръг на ФА Къп.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА