Ливърпул, Челси и Арсенал се класираха за 1/8-финалите в турнира за Купата на Лигата.

Мърсисайдци се наложиха срещу Лестър с 3:1 на „Анфийлд“.  „Лисиците“ поведоха с ранен гол на Кейси Макатиър, но допуснаха обрат през втората част. Коди Гакпо възстанови равенството, а Доминик Собослай с топовен удар направи пълния обрат реалност. Крайният резултат оформи Диого Жота.

В добавеното време „червените“ можеха да направят победата си още по-изразителна. Вратарят на Лестър сбърка. Топката стигна до Харви Елиът, чийто удар беше блокиран от Конър Коуди. За втори път от началото на мача защитникът се намеси блестящо и предотврати сигурен гол, изчиствайки топката от голлинията. Малко след това прозвуча и последният съдийски сигнал.

Челси се наложи над Брайтън с 1:0 на „Стамфорд Бридж“ и се върна към победите след серия от неуспешни резултати. Единственото попадение падна в 51-ата минута, когато Николас Джаксън вкара след асистенция на Коул Палмър.

В третата минута от добавеното време Жоао Педро стреля от воле в наказателното поле на домакините, но топката премина над напречната греда на вратата, пазена от Санчес.

Арсенал пък спечели при визитата си на друг лондонски тим Брентфорд с 1:0. Голът падна в 8-ата минута след груба грешка на защитата на „пчеличките“ и точен удар на Рийс Нелсън във вратата.

В 70-ата минута Кай Хавертц реализира второто попадение за Арсенал, но то не беше зачетено, след като страничният рефер вдигна флага за засада.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТРЕТИЯ КРЪГ НА КУПАТА НА ЛИГАТА:

Вторник, 26 септемри
Ипсуич - Уулвърхемптън 3:2
Екзитър - Лутън 1:0
Порт Вейл - Сътън Юнайтед 2:1
Брадфорд - Мидълзбро 0:2
Салфорд Сити - Бърнли 0:4
Мансфийлд - Питърбро 3:1 след дузпи, 2:2 в редовното време

Сряда, 27 септември, от 21:45 часа
Астън Вила - Евертън 1:2
Борнемут - Сток Сити 2:0
Линкълн Сити - Уест Хям 0:1
Брентфорд - Арсенал 0:1
Челси - Брайтън 1:0
Фулъм - Норич 2:1
Блекбърн - Кардиф 5:2
Ливърпул - Лестър 3:1
Нюкасъл - Манчестър Сити 1:0