ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Арсенал загуби от Ливърпул с 0:2 в дербито от третия кръг и рано отпадна от турнира за Купата на Англия - ФА Къп. В 80-ата минута Якуб Кивио си вкара автогол, а Луис Диас (90+5) оформи крайния резултат и прати мърсисайдци в следващата фаза на надпреварата.

Още във втората минута „артилеристите” имаха уникален шанс да поведат в резултата. Аарън Рамсдейл изведе Рийс Нелсън зад отбраната на гостите, той напредна добре и след като преодоля Алисон стреля, но топката спря от външната страна на мрежата. Малко след това отново Рийс Нелсън имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, но след рикошет топката излезе в корнер, след който Кай Хавертц получи топката на пред пеналта и с много хубав изстрел с левия крак опита да изненада Алисон. Бразилският страж обаче бе на мястото си и хвана топката.

В 11-ата минута Джо Гомес бе на път да сгреши фатално. След негова грешка при изнасянето на топката, последваха няколко удара към Алисон, като единият от тях прати топката в напречната греда. Едва в 22-ата минута дойде първата добра възможност за Ливърпул. След центриране от корнер Дарвин Нунес успя да се пребори за топката и да играе с глава, но прати коженото кълбо покрай вратата. Малко по-късно Бен Уайт фаулира Къртис Джоунс на метър от аутлинията, а от прекия свободен удар Арнолд шутира към вратата и топката премина на сантиметри от напречната греда.  

Няколко минути преди почивката Арсенал стигна до нови два страхотни шанса. Първо Бен Уайт отправи топовен изстрел от границата на наказателното поле по диагонала, но Алисон с една ръка успя да избие в корнер, предотвратявайки сигурен гол. След изпълнението на корнера Хавертц отправи удар с глава, но прати топката в аут.

В 44-ата минута Алисон спаси нов удар на Хавертц, а веднага след това дойде и най-чистата възможност за гостите. Капитанът им Трент Александър-Арнолд шутира силно с десния крак от ъгъла на наказателното поле, но топката срещна напречната греда.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

Малко след почивката Джо Гомес пробва да изненада Аарън Рамсдейл с далечен шут, който обаче премина над вратата. В 54-ата минута Дарвин Нунес бе изведен отляво от Трент Александър-Арнолд, напредна много добре и шутира неточно. Арсенал отговори със заучено изпълнение на свободен удар и шут на Букайо Сака от трудна позиция, но в аут.

В 77-ата минута Луис Диас шутира с левия крак, но Рамсдейл показа отличен рефлекс и изби в корнер. След центрирането Диого Жота стреля с глава, но отново напречната греда се оказа верен помощник на вратаря на домакините.

Ливърпул все пак удари в 80-ата минута, когато Трент Александър-Арнол центрира много остро от фал във вратарското поле, където Якуб Кивиор в опита си да изчисти си вкара автогол за 0:1.

Дълбоко в добавеното време на срещата гостите достигнаха и до второ попадение. След много бърза контраатака Диого Жота изведе Луис Диас на добра позиция и колумбиецът шутира неспасяемо в горния ляв ъгъл за крайното 0:2, класирайки Ливърпул за следващата фаза.

АРСЕНАЛ - ЛИВЪРПУЛ 0:2
0:1 Якуб Кивиор (80-автогол), 0:2 Луис Диас (90+5)

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТРЕТИЯ КРЪГ НА ФА КЪП:
От 4 януари

Кристъл Палас - Евертън 0:0

От 5 януари
Брентфорд - Уулвърхемптън 1:1
Фулъм - Родъръм 1:0
Тотнъм - Бърнли 1:0

От 6 януари
АФК Уилмбълдън - Ипсуич 1:3
Милуол - Лестър 2:3
Ковънтри - Оксфорд 6:2
Майдстоун - Стивънидж 1:0
Съндърланд - Нюкасъл 0:3
Стоук Сити - Брайтън 2:4
Норич - Бристол Роувърс 1:1
Саутхемптън - Уолсъл 4:0
Уотфорд - Честърфийлд 2:1
Блекбърн - Кеймбридж 5:2
Джилингам - Шефилд Юнайтед 0:4
Куинс Парк Рейнджърс - Борнемут 2:3
Плимут - Сътън 3:1
Нюпорт Каунти - Ийстлейг 1:1
Хъл Сити - Бирмингам 1:1
Суонзи - Моркамб 2:0
Челси - Престън Норд Енд 4:0
Мидълзбро - Астън Вила 0:1
Шефилд Уензди - Кардиф 4:0

На 7 януари
Лутън - Болтън 5:0
Шросбъри - Рексъм 0:1
Уест Хям - Бристол Сити 1:1
Уест Бромич Албиън - Алдършот
Питърбро - Лийдс 0:3
Нотингам - Блекпул 2:2
Манчестър Сити - Хъдърсфийлд 5:0
Арсенал - Ливърпул 0:2

На 8 януари
22:15 часа Уигън - Манчестър Юнайтед

Заб. При равенство има преиграване на терена на гостуващия тим

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!