Ливърпул спечели изключително трудно с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън в мач от 15-ия кръг на английската Висша лига и се изкачи на върха във временното клласиране. Дивок Ориги (90+4) вкара в последните секунди и донесе трите точки на "червените".

Гостите имаха инициативата, но в първия половин час голови положения пред двет врати липсваха. Едва в 32-ата минута Мохамед Салах комбинира със Садио Мане, който пък намери Трент Александър-Арнолд отдясно. Крайният бранител центрира на далечна греда и Диого Жота засече с глава, но прати топката покрай дясната греда на Са. Шест минути след това Жота изведе Адрю Робъртсън отляво в наказателното поле, а шотландецът пусна успореден на голлинията пас, но Салах не успя да засече от два метра. В добавеното време на първата част Адама Траоре нахлу в наказателното поле на мърсисайдци, но шутира много неточно.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

След почивката в и 50-ата минута Салах засече от движение центриране на Александър-Арнолд, топката стигна до Тиаго Алкантара, но неговият удар бе избит от Са. След това Алкантара опита да направи добавка, но не намери целта. Десет минути по-късно Диого Жота, който днес има рожден ден, направи фрапантен пропуск. Вратарят Са излезе извън наказателното поле, но бе изпреварен от португалеца, който влезе в наказателното поле към опразнената врата и шутира силно, но уцели в тялото Конър Коуди на голлинията.

В 68-ата минута Юрген Клоп вкара в игра Дивок Ориги, който замени капитана Джордан Хендерсън. Малко след това Салах изведе със страхотно подаване Мане в наказателното поле, но сенегалецът не успя да овладее добре топката и извърши нарушение срещу вратаря. Ливърпул продължи да атакува и да бъде по-опасен, но така и не успяваше да застраши сериозно вратата на домакините. В последните секунди Дивок Ориги (90+4) получи топката в наказателното поле, завъртя се и я прати във вратата, за да се озове в прегръдките на своите съотборници.

След инфарктната победа Ливърпул излезе първи с 34 точки и една повече от Челси, а третият Манчестър Сити има 32 и е с мач по-малко преди визитата си на Уотфорд. "Вълците" са осми с 21 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА