Уест Хям победи лидера в английската Висша лига Челси с 3:2 у дома след обрат в лондонското дерби от 15-ия кръг на първенството.

Тиаго Силва изведе "сините" напред в 28-ата минута, след като засече центриране от корнер, а ударът му с глава се отби от гредата и влезе във вратата за 1:0. Точно десет минути по-късно Едуард Менди извърши нарушение в наказателното поле на Челси, а Мануел Лансини изравни резултата от дузпа (1:1).

Winbet - победата е емоция! (18+)

Минута преди края на полувремето Мейсън Маунт отново изведе "сините" напред след прецизен удар от въздуха, с който прати топката в долния ляв ъгъл. Уест Хям стигна до ново равенство в 56-ата минута с бомбен удар на Джарън Боуен от границата на наказателното поле (2:2).

Четвърт час преди края отново той можеше да донесе победата на "чуковете", но не успя да засече добре топката на метри от вратата.

До края на срещата Челси опита на няколко пъти да стигне до трите точки, но вместо това допусна гол в 87-ата минута. Артур Масуаку опита да центрира по левия фланг, но вместо това насочи топката към близкия ъгъл. Едуард Менди не се намеси добре и топката влетя в мрежата му за крайното 3:2.

Въпреки загубата Челси остава на върха с 33 точки, но лондончани могат да се смъкнат до второто място, ако Ливърпул победи Улвърхямптън или Манчестър Сити се справи с Уотфорд по-късно тази вечер. Уест Хям е на четвърта позиция с 27 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА