Ливърпул разби с 6:1 Уотфорд на "Анфийлд" в среща от 11-ия кръг на Висшата лига и измести от върха във временното класиране Челси. Мърсисайдци събраха актив от 26 точки и вече имат с 1 пункт повече от лондончани. 

Точни днес за тима на Юрген Клоп бяха Садио Мане (27'; 60'), Фелипе Коутиньо (30), Емре Джан (43), Роберто Фирмино (57') и Джорджиньо Вайналдум (90+1'). Почетното попадение за "стършелите" падна четвърт час преди края на мача и бе дело на Дарил Янмаат. 

Домакините бяха по-дейният отбор на терена от самото начало на мача и създадоха някои добри положения за гол. Лукас Лейва, Фелипе Коутиньо, Роберто Фирмино и Джеймс Милнър имаха чудесни възможности да открият в полза на мърсисайдци, но добрите изяви на Аурелио Гомеш и липсата на късмет ги лишиха от попадение.

Такова падна в 27-ата минута, когато Садио Мане засече от близка дистанция центриране на Коутиньо - 1:0 за Ливърпул. Три минути по-късно бразилският техничар удвои с хубав удар по земя от границата на наказателното поле.

Ливърпул продължи с по-активните действия и в 43-ата минута резултатът стана класически. Точен бе Емре Джан, който засече с глава центриране на Адам Лалана.

Малко след началото на второто полувреме Роберто Фирмино реализира четвърти гол за домакините. Бразилецът беше намерен непокрит във вратарското поле и необезпокояван прати топката във вратата на "стършелите". В 60-ата минута Садио Мане вкара втория си гол в мача, след асистенция на Фирмино - 5:0 за Ливърпул. 

Постепенно играчите на Юрген Клоп намалиха оборотите, което даде възможност на Уотфорд да създаден някои ситуации за почетно попадение. Такова падна в 75-ата минута, когато точен бе Янмаат. До края на срещата Даниел Стъридж на два пъти беше близо до гол, но тресна гредите. В добавеното време Джорджиньо Вайналдум оформи крайния резултат. 

Taка Ливърпул оглави временното класиране и ще бъде едноличен лидер поне до 19 ноември, когато се подновява първенството на Острова. Уотфорд пък е на 8-о място с 15 точки. 

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА