Челси размаза като домакин Евертън с 5:0 в среща от 11-ия кръг на английската Висша лига и оглави временното класиране преди мачовете на Арсенал срещу Тотнъм и на Ливърпул срещу Уотфорд от този кръга.

„Сините” зарадваха феновете си на „Стамфорд Бридж” с голове в рамките на 70 секунди, дело на Еден Азар (19) с диагонален удар и Маркос Алонсо (20), който прати топката между краката на вратаря Маартен Стекеленбург.

В 34-ата минута шут на Виктор Моузес срещна гредата, а малко преди почивката Диего Коста (42) направи преднината на домакините класическа – 3:0.

Еден Азар (56) реализира втория си гол след брилянтна асистенция с пета на Педро (65) който сам оформи крайният резултат. Стекеленбург изби удар на Азар, но топката стигна до испанеца и той се разписа за 5:0. До края на мача домакините продължиха да доминират, но не вкараха повече попадения.

След успеха си Челси поведе във временното класиране с 24 точки, възползвайки се от домакинската издънка на досегашния лидер Манчестър Сити срещу Мидълзбро (1:1). Евертън е шести с 18 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!