Ливърпул надви драматично Лестър с 5:4 след изпълнение на дузпи на „Анфийлд“ и е последният 1/2-финалист в турнира за Купата на Лигата. В редовното време срещата завърши зрелищно 3:3, а при ударите от бялата точка „червените“ имаха повече късмет.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп заложи на доста юноши и резерви, а звездата на „лисиците“ Джейми Варди (9, 13) им даде комфортен аванс с два гола в рамките на четири минути. Алекс Окслейд-Чембърлейн (19) бързо върна едно попадение след пас на Роберто Фирмино, но гостите възстановиха преднината си чрез Джеймс Мадисън (33).

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През втората част домакините натиснаха и Диого Жота (68) вкара за 2:3 след пас на Такуми Минамино. В 82-ата минута „червените“ можеха да стигнат и до равенството, но след удар на Наби Кейта отдалеч топката бе ударена с глава от Диого Жота и Каспер Шмайхел спаси с вещина. В последните секунди от добавеното време Такуми Минамино (90+5) изравни и прати мача в дузпи.

Люк Томас и Райън Бертранд пропуснаха от бялата точка за „лисиците“, докато само Минамино от „червените“ прати топката над вратата. Диого Жота реализира последната дузпа и прати мърсисайдци на 1/2-финалите, където са още Арсенал, Тотнъм и Челси.