Ливърпул срази у дома Саутхемптън с 3:1 в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига и регистрира четвърта поредна победа във всички турнири, което се случва на тима за първи път през този сезон. Мениджърът на домакините Юрген Клоп беше наказан и непрекъснато даваше наставления към своя щаб от ложите.

Роберто Фирмино (6) изведе "червените" напред в резултата, а Че Адамс (9) изравни в дебюта на Нейтън Джоунс като мениджър на "светците".

След това обаче Дарвин Нунес (21, 42) отбеляза две попадения и донесе трите точки на мърсисайдци, които изиграха силен мач в офанзивен план и заслужено спечелиха, излизайки на шесто място във временното класиране.  Алисон Бекер също имаше значим принос за успеха, след като през второто полувреме направи три страхотни спасявания.

С тази победа Ливърпул вече е на шесто място с 22 точки и само на една зад Манчестър Юнайтед, който утре гостува на Фулъм. Саутхамптън остава на предпоследната позиция с едва 12 точки от 15 мача след деветото си поражение от началото на сезона.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!