Шампионът Ливърпул най-накрая отново спечели в английския елит и след 2:0 при визитата си на последния Шефилд Юнайтед в мач от 26-ия кръг на Висшата лига спря кошмарната серия от четири поредни загуби за първенство. Къртис Джоунс (48) и Роберто Фирмино (64) бяха точни за мърсисайдци.

Още в 5-ата минута вратарят на гостите Адриан спаси удар на МакГолдрик с глава, но бе отсъдена и засада. Пет минути след това на отсрещната врата Арън Рамсдейл на два пъти трябваше да се намесва решително след удари на останалия очи в очи с него Роберто Фирмино и Андрю Робъртсън.

Мърсисайдци продължиха да доминират и до края на полувремето Рамсдейл бе последна преграда след удари на Джоунс, Салах, Алексдандър-Арнолд и Вайналдум. В 36-ата минута от нищото „остриетата" можеха да поведат, след като Йозан Кабак си отбеляза автогол, но той не бе зачетен заради засада на Оливър Макбърни.

В началото на втората част играчите на Юрген Клоп най-накрая пробива крепостта на домакините. Александър-Арнолд достигна топката на аутлинията и центрира към Къртис Джоунс (48), който засече топката във вратата. Четири минути след това той имаше нов шанс да обстрелва вратата с глава, но този път Рамсдейл спаси. Секунди по-късно Садио Мане бе изведен зад защитата и прати топката в мрежата, но голът не бе зачетен заради засада.

Най-добрата възможност за домакините дойде в 58-ата минута, но Макбърни пропусна с глава от близка дистанция. Четири минути по-късно той шутира от границата на наказателното поле, но топката премина покрай вратата.

Ливърпул спря устрема на домакините с нов гол, дело на Роберто Фирмино (64) след комбинация със Садио Мане. До края на мача гостите умело се отбраняваха и не допуснаха грешки, с които да дадат шанс на домакините поне за почетен гол.

След успеха си шампионът остава шести с 43 точки, но вече е на една зад петия Челси и на две от четвъртата позиция, заемана от Уест Хям. Шефилд Юнайтед е твърдо на дъното с 11 точки.