Ливърпул изкова победа срещу Челси с 2:1 като гост в среща от петия кръг на Висшата лига и се изравни с тях по точки в челото на Висшата лига. "Мърсисайдци" заковаха две безответни попадения в мрежата на противника през първото полувреме, чрез Коутиньо и Хендерсън. Отпускане в първите 20 минути на второто полувреме позволи на Челси да върне едно попадение чрез Диего Коста, но до края на мача отбраната на Ливърпул не допусна изненади и нанесе първа загуба на Антонио Конте като мениджър на лондончани.

В 17-ата Филипе Коутиньо намери изпуснатия от отбраната на Челси Деян Ловрен, който с хубаво воле откри за гостите.

В 36-ата "мърсисайдци" удвоиха, след като Джордан Хендерсън с топовен далечен шут изстреля топката в горния ляв ъгъл на безпомощния Куртоа.

В 61-ата минута Челси върна едно от попаденията. Неманя Матич проби отлично отляво и намери във вратарското поле Диего Коста, а бразилският нападател с испански паспорт не пропусна да реализира гол.

Това даде крила на тима на Антонио Конте, но въпреки това "сините" не успяха да достигнат поне до равенство и позволиха на Ливърпул да ги настигне в класирането.

"Сините" са трети, а "мърсисайдци" - четвърти, с еднакъв актив - 10 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА