Ливърпул постигна 16-та поредна победа в английското първенство. В мач от седмия кръг избраниците на Юрген Клоп спечелиха с 1:0 гостуването на Шефилд Юнайтед на "Брамал Лейн".

В герой за "мърсисайдци" се превърна Жоржиньо Вайналдум, който отбеляза единственото попадение в срещата, след получен подарък. Холандецът се разписа в 70-ата минута след груба грешка на вратаря Дийн Хендерсън, който играе за "остриетата" под наем от Манчестър Юнайтед. 

С прибавените три точки Ливърпул събра 21 и се откъсна на върха. Вторият Манчестър Сити има 13 преди гостуването на Евертън (от 19:30 часа днес).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Мърсисайдци" доминираха през по-голямата част от мача срещу Шефилд Юнайтед, налагайки контрол над играта още в началото. Садио Мане пропусна да вкара през първото полувреме при една от най-изгодните голови ситуации. В 34-ата минута сенегалецът получи отличен извеждащ пас от Ван Дайк и излезе очи в очи срещу Хендерсън, но стреля неточно. 

До почивката Мане изпрати удар в гредата, след като стреля от 15-ина метра. 

Това беше първи случай от началото на сезона във Висшата лига, в който Ливърпул не водеше на полувремето. 

В 55-ата минута гостите поискаха дузпа, след като закъснял шпагат на Лундстрам срещна крака на Мане в наказателното поле. Сигнал обаче на последва, а и ВАР не промени решението на съдията Антъни Тейлър.

В 65-ата минута Оливър Норууд стреля отдалеч, стражът на Ливърпул Адриан спаси. След това домакините създадоха нова опасност при вратата на "мърсисайдци". Флек се оказа на добра позиция, но Анди Робъртсън се хвърли на шпагат и му отне топката.

В 70-ата минута Ливърпул се възползва от подарък на стража Дийн Хендерсън. Вайналдум стреля от границата на наказателното поле, топката отиваше право в ръцете на вратаря на Шефилд, но той я изпусна и тя влетя в мрежата - 0:1.

В 78-ата минута Салах пропусна отличен шанс. Звездата излезе сам срещу Хендерсън, но не успя да го преодолее и "мърсисайдци" спечелиха само с 1:0.

ВИСША ЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ