Ливърпул победи у дома Нюкасъл в среща от 29-ия кръг на английската Висша лига и излезе поне временно на втората позиция пред Манчестър Юнайтед, който гостува на Кристъл Палас в понеделник от 22:00 часа българско време.

Мърсисайдци играха с бавно темпо през първата част и логично не създадоха много голови положения пред вратата на „свраките”. Садио Мане бе неточен в самото начало, а в 27-ата минута и Деян Ловрен с глава не намери целта. Пет минути преди почивката Окслейд-Чембърлейн напредна и намери Мохамед Салах (40), а египтянинът се разписа в седми пореден мач. Това бе 24-и гол за Салах, който се изравни със звездата на Тотнъм Хари Кейн на върха в голмайсторската листа. В заключителните секунди на полувремето Кариус спаси с вещина удар на Диаме от гостите.

Играчите на Юрген Клоп продължиха да играят с голяма доза търпение и през второто полувреме. Така Садио Мане (55) прати топката в мрежата за втори път след пас на Роберто Фирмино и предреши крайния изход от мача с гол №200 за "червените" под ръководството на Юрген Клоп. До края на срещата „свраките” нямаха аргументи дори за почетно попадение и заслужено мърсисайдци се поздравиха с трите точки.

След успеха си Ливърпул събра 60 точки и излезе поне временно на втора позиция пред Манчестър Юнайтед, който е с мач по-малко. Лидерът Манчестър Сити има 75 точки. Нюкасъл е 16-и с 29 точки и 2 аванс пред зоната на изпадащите.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА