Попълнете търсена ключова дума или фраза

Ливърпул продължава защитата на ФА Къп с първи успех за годината ВИДЕО

https://blitz.bg/sport/angliya/livrpul-prodlzhava-zashchitata-na-fa-kp-s-prvi-uspekh-za-godinata-video_510531.html Blitz.bg/Sport

Мърсисайдци преодоляха Уулвс с красив гол, Бирмингам, Лутън, Бристол Сити и Уест Бромич също напред

снимка: Getty Images/Gulliver
1 от 1

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ливърпул спечели минимално с 1:0 при визитата си на Уулвърхемптън в преиграване от третия кръг на ФА Къп и се класира напред, продължавайки защитата на Купата на Англия. Харви Елиът (13) вкара красив гол на "Молиню" и донесе първата победа на мърсисайдци за 2023 година, а в следващия кръг те ще срещнат Брайтън. "Червените" ще имат шанс за реванш срещу "чайките", след като в изминалия кръг на Висшата лига загубиха тежко с 0:3 от тях.

Секунди след първия съдийски сигнал след пробив на Адама Траоре отдясно, токът на целия стадион спря, оставяйки играчите и публиката на тъмно. Светлините обаче бързо бяха оправени и съдията даде позволение срещата да продължи.

Ливърпул поведе в 13-ата минута, когато Харви Елиът се ориентира много добре, видя излезлия леко напред вратар Жозе Са и вкара красив гол. Три минути по-късно пред съотборника му Константинос Цимикас се откри добра възможност, но ударът му не бе точен.

В 25-ата минута имаше разбъркване в наказателното поле на домакините и гостите имаха претенции за дузпа, но те бяха подминати. Фабио Карвальо вкара гол в 36-ата минута, но попадението не бе зачетено заради засада. Четири минути след това пред Адама Траоре се откри много добър шанс, но и той не намери целта.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката "вълците" се опитаха да изравнят и в 61-ата минута Раул Хименес комбинира с Адама Траоре, който обаче шутира много неточно в аут.

В 79-ата минута Адама Траоре центрира в наказателното поле на Ливърпул и Раул Хименес стреля с глава, но и в този случай домакините нямаха късмет. Десетина минути по-късно пред Матеуш Куня се откри пространство в наказателното поле на мърсисайдци, но завършващият му удар беше много разочароваш.

Ливърпул бе близо до втори гол в последната 90-а минута от редовното време, след като Къртис Джоунс навлезе в наказателното поле и стреля, но встрани от левия страничен стълб.

Така Ливърпул продължава защитата на ФА Къп и в следващия кръг ще гостува срещу Брайтън на "Амекс Стейдиъм". 

В друг мач от третия кръг на турнира Бирмингам се наложи с 2:1 при гостуването на Форест Грийн след голове на Юткевич (50) и Лонг (65), а преди това за домакините се бе разписал Стивънсън (8).

В други преигравания от тази фаза на надпреварата Лутън елиминира Уигън след 2:1 като гост в чист сблъсък между втородивизионни тимове, Бристол Сити отстрани Суонзи с 2:1 след продължения като гост, а друг тим от Чемпиъншип Уест Бромич разби у дома петодивизионния Честърфийлд с 4:0 и също продължава напред.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК

Още по темата

Коментирай

1 Коментар