Шампионът Ливърпул се издъни и завърши 1:1 при визитата си срещу Лийдс на „Елън Роуд“ в мач от 32-ия кръг на английската Висша лига, оставайки на шестата позиция. Садио Мане (31) даде аванс на мърсисайдци след пас на Трент Александър-Арнолд, но в самия край Диего Йоренте (87) изравни след асистенция на Джак Харисън.  

Мърсисайдци започнаха по-добре и в 5-ата минута вратарят на домакините Илан Мелие се наложи да спасява удар на Тиаго Алкантара от границата на наказателното поле. 

В 24-ата минута Патрик Бамфорд излезе сам срещу стража на гостите Алисон, но прати топката в тялото на вратаря. Шест минути след това Александър-Арнолд подаде към Мане, а сенегалецът вкара на празна врата за 0:1. 

Две минути след почивката Мелие отрази удар на Роберто Фирмино. След час игра Елдер Коста имаше добър шанс да се разпише, но шутира над вратата на гостите. 

В 69-ата минута Алисон спаси с крак удар на Джак Харис, а в 75-ата минута гредата бе верен помощник на бразилския страж след удар на Патрик Бамфорд. Две минути след това Тайлър Робъртс направи фрапантен пропуск със слаб удар от близка дистанция. 

Три минути преди след центриране от корнер Диего Йоренте насочи топката с глава във вратата на Алисон и изравни за 1:1, донасяйки точката на домакините.

След хикса Ливърпул пропусна шанс да се изкачи на четвъртата позиция и остана шести с 53 точки, на една след Челси и две от четвъртия Уест Хям. Лийдс е десети с 45 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА