Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че неговата цел винаги е била да бъде част от Шампионската лига и не си е променил мнението за Суперлихата. На германеца му харесва идеята, че Уест Хям може да вземе участие в най-престижния европейски клубен турнир.

"Не съм си променил мнението за Суперлигата. Това е трудно, хората не са доволни и аз не съм замесен. Ливърпул е повече от някои решения. Моята цел винаги е била да бъда част от Шампионската лига. Харесва ми идеята, че Уест Хям може да играе в ШЛ. Запомнете: най-важните части на клуба са привържениците и отборът. И трябва да сме сигурни, че нищо няма да попречи на това. Разбирам гнева на феновете заради Суперлигата. Не знам точно защо 12-те клуба го направиха. Но винаги е „повече мачове. Става въпрос за повече пари, нищо друго", каза Клоп преди гостуването на Лийдс, чийто футболисти излязоха на загрявката преди мача с фланелки против Суперлигата.

Над стадион "Елън Роуд" прелетя и самолет с надпис "Кажете "Не" на Суперлигата", а пред съоръжението на Лийдс фенове протестираха против създаването на новия турнир, в който ще играят само избрани отбори от топ първенствата в Европа, включително и Ливърпул. Привържениците демонстративно изгориха фланелка на мърсисайдци в знак на несъгласие с решението на клуба.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА