Ливърпул изтърва два гола аванс и се издъни у дома, завършвайки 2:2 с Брайтън в мач от десетия кръг на английската Висша лига. Така "червените" не успяха да надвият "чайките" в трета поредна шампионатна среща. В същото време Челси спечели с класиката 3:0 при визитата си на новобогаташите от Нюкасъл и дръпна с 3 точки пред мърсисайдци на върха.

Джордан Хендерсън (4) даде аванс на Ливърпул след подаване на Мохамед Салах, а Садио Мане (24) удвои и успокои „Анфийлд“ след пас на Алекс Окслейд-Чембърлейн. Замбиецът Енок Мвепу (41) върна едно попадение и надеждите на „чайките“ за нещо повече, възползвайки се от асистенция на Соломон Марч. След почивката пък белгиецът Леандро Тросар (65) изравни след извеждащ пас на бившия играч на мърсисайдци Адам Лалана, а до края на мача футболистите на Юрген Клоп така и не намериха верния път към трети гол и успеха. След равенството „червените“ остават втори с 22 точки и вече на 3 от лидера. Брайтън е шести с 16.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Челси победи с 3:0 в Нюкасъл и затвърди първото си място. През първата част на „Сейнт Джеймсис Парк“ нямаше попадения, но след почивката „сините“ от Лондон материализираха превъзходството си. Рийс Джеймс (65, 77) вкара два гола във вратата на „свраките“, а Жоржиньо (81-дузпа) оформи крайния резултат. След успеха си лондончани са на върха с 25 точки. Нюкасъл е предпоследен с едва 4 точки и няма победа от началото на сезона.

В други мачове от кръга Бърнли срази у дома Брентфорд с 3:1, Уотфорд отстъпи на гостуващия Саутхемптън с 0:1, а по-рано Арсенал спечели с 2:0 при визитата си на Лестър.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА