Ливърпул изтърва аванс от два гола и завърши 2:2 при визитата си на третодивизионния Шросбъри в 1/16-финална среща от турнира ФА Къп – Купата на Англия. Така двата тима ще трябва да преиграват на „Анфийлд“ и да излъчат 1/8-финалист.

Юрген Клоп направи 11 промени в състава и даде шанс на повече млади футболисти. Място в титулярния състав намериха още възстановените Жоел Матип и Деян Ловрен, който изведе тима с капитанската лента.

От самото мърсисайдци контролираха събитията на терена и поведоха с гол на Къртис Джоунс (15) след подаване на Чиривела. Джоунс се разписа във втори пореден мач в турнира, след като миналия кръг реализира страхотен гол, с който “червените” победиха Евертън (1:0) на „Анфийлд“.

Гостите продължиха да доминират, но 24-ата минута домакините имаха шанс да изравнят. Неточно подаване на Фабиньо подари топката на Гос, а той изведе Уоли сам срещу Адриан, но испанският вратар отрази удара с крак.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Шросбъри загуби капитана си в средата на първото полувреме. Оливър Норбърн трябваше да напусне терена поради контузия, но въпреки това домакините заиграха по-уверено към края на първата част и на няколко пъти стигнаха в близост до вратата на Адриан.

В първите секунди на втората част се стигна до куриозен автогол на домакините, дело на Доналд Лав, който в опита си да изчисти прати топката в собствената си врата.

Шросбъри все пак се съвзе от шока и дори взе инициативата. Адриан спаси удар на излезлия сам срещу него Ланг. Малко по-късно грешка на Матип позволи но Лорен да отправи удар, но той бе неточен. Домакините намалиха чрез резервата Джейсън Къмингс (65-дузпа), като наказателният удар бе отсъден за фаул срещу Лорен. Голът даде криле на домакините и те изравниха с попадение на Къмингс (75), който се възползва от грешка на Деян Ловрен.

До края на мача гостите опитаха всичко по силите си да стигнат до победен гол, но не съумяха и ще има преиграване на техния „Анфийлд“.