Ливърпул спечели трудно с 1:0 при визитата си на Нотингам и последен се класира за 1/2-финалите на ФА Къп, където жребият му отреди за съперник Манчестър Сити. Диого Жота (78) вкара единственото попадение за успеха на мърсисайдци, а домакините пропуснаха няколко изгодни положения за гол.

Константинос Цимикас от домакините с удар от границата на наказателното поле в 14-ата минута и Роберто Фирмино сам срещу вратаря на Нотингам в 28-ата минута направиха двата най-сериозни пропуска през първата част.

След почивката в 59-ата минута Ийтън Хорват направи много силно спасяване след удар на Джо Гомес, а в 70-ата Луис Диас падна в наказателното поле на домакините, но съдията Крейг Поусън подмина ситуацията.

В 76-ата минута Филип Зинкернагел бе изведен на добра позиция, но стреля встрани от вратата на Алисон, а две минути по-късно гостите поведоха. Цимикас намери с много добър пас Диого Жота в наказателното поле на Нотингам и португалецът вкара във вратата на Хорват.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Роберто Фирмино имаше претенции за дузпа в 81-ата минута, но съдията Крейг Поусън отново подмина ситуацията, а в 86-ата минута Райън Йейтс бе изведен на много добра позиция и се опита да преодолее Алисон, но падна. След преглеждане на ситуацията и в тази ситуация не бе отсъдена дузпа.

Нотингам направи много сериозен пропуск в 89-ата минута, когато Бренан Джонсън центрира в наказателното на Ливърпул, където Райън Йейтс бе непокрит и стреля с глава, но право в ръцете на Алисон. В третата минута на добавеното време Кафу бе изведен сам срещу Алисон, но ударът му от въздуха прати топката над вратата. В самия край на мача Диого Жота можеше да вкара втори гол, но също не намери целта. 

Така Ливърпул се класира за 1/2-финалите на Купата на Англия, които ще се играят на 16 и 17 април на "Уембли", а съперник на мърсисайдци ще е Манчестър Сити.