Ливърпул победи Бърнли с 1:0 като гост в среща от 25-и кръг на английската Висша лига. За мърдсисайдци сред титулярите бяха звездите Садио Мане и Мохамед Салах, играли във финала на Купата на Африканските нации, който Сенегал спечели с дузпи срещу Егфипет. Двамата обаче не повлияха решително на развоя на мача, макар да бяха доста активни.

Воут Вегхорст от Бърнли пропусна първата добрта възможност в мача в 22-ата минута, а пет по-късно и Джей Родригес се размина с гола от добра позиция. Садио Мане имаше първата добра възможност за Ливърпул в 30-ата минута, ноп вратарят на домакините спаси. 

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Воут Вегхорст пропиля още две положения за Бърнли, преди Фабиньо да открие резултата за Ливърпул в 40-ата минута, промушвайки топката във вратата с удар отблизо.

През втората част Бърнли държеше повече топката, но така и не стигна до чиста възможност за изравняване. Вместо това Фирмино можеше да удвои за Ливърпул, но ударът му с глава премина на сантиметри от напречната греда.

В последните десет минути и двата отбора имаха по една възможност да вкарат, но Ерик Питърс (Бърнли) и Диого Жота (Ливърпул) не се справиха.

Ливърпул записа четвърта поредна победа в първенството и се доближи на 9 точки с мач по-малко от лидера Манчестър Сити. Бърнли пък е твърдо е на дъното с 14 точки.

В други срещи от кръга, играни по същото време Нюкасъл победи Астън Вила с 1:0, а Улвърхямптън се справи с Тотнъм с 2:0.