Английският вицешампион Ливърпул обяви официално раздялата си с четирима футболисти - Дивок Ориги, Лорис Кариус, Шей Оджо и Бен Уудбърн.

Ориги примина при "мърсисайдци" през 2014 г. от Лил, като през първата година белгийският нападател беше под наем във френския клуб. Той се присъедини към "червените" през 2015-а и през следващите сезони вкара изключително важни голове, които го оставят завинаги в историята на 6-кратните европейски шампиони.

Ориги беше най-резултатен срещу градския съперник Евертън, разписвайки се общо шест пъти в дербито. Той бе автор на победното попадение в шестата минута на добавеното време в паметния мач през декември 2018 г., а и последният му гол за "червените" е срещу "карамелите" през април.

Най-важни за феновете на Ливърпул обаче си остават попаденията по пътя към шестия трофей от Шампионската лига. Ориги се разписа на два пъти за паметното 4:0 срещу Барселона на "Анфилд", като второто попадение беше след бързия корнер на Трент Александър-Арнолд и в крайна сметка се оказа победно в общия резултат. След това белгиецът вкара и на Тотнъм на финала в Мадрид, оформяйки крайното 2:0 за Ливърпул.

27-годишният Ориги вкара 41 гола в 175 мача за "мърсисайдци". Според различни информации, той ще продължи кариерата си в италианския шампион Милан.

За разлика от Ориги, Лорис Кариус няма да бъде запомнен с добро от привържениците на Ливърпул. Той бе титуляр във всеки мач в Шампионската лига през сезон 2017/2018, когато "червените" стигнаха до финала в Киев. Там обаче германецът получи твърде леки голове и Ливърпул отстъпи на Реал (Мадрид) с 1:3.

Финалът срещу испанците на практика прекрати кариерата на Кариус в Ливърпул. След това той бе преотстъпван в Бешикташ и Унион (Берлин).