ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ливърпул удари Евертън с 2:0 на "Анфийлд" в градското дерби от 23-ия кръг на английската Висша лига и се върна към победите след четири мача без успех за първенство. "Червените" зарадваха феновете си със силна игра, а голове на Мохамед Салах (36) и Коди Гакпо (49) им донесоха трите точки, с които бяха съживени надеждите за топ 4.

Добрата новина за германския наставник на домакините Юрген Клоп бе и завръщането на Диого Жота, Роберто Фирмино и Вирджил ван Дайк, като първите двама се появиха и на терена през втората част на мача.

Дербито започна с доста грешки в редиците и на двата тима. Все пак лека полека домакините взеха инициативата и се настаниха в половината на съперника, а удар на Коди Гакпо в 17-ата минута с глава премина встрани от вратата.

В 36-ата минута след разбъркване в наказателното поле на Ливърпул при корнер Джеймс Тарковски отправи удар и топката се отби в лявата греда. "Червените" организираха мълниеносна контраатака, като топката стигна до Дарвин Нунес, който напредна вдясно от наказателното поле и центрира, а Мохамед Салах се разписа с десния крак за 1:0. Голът даде импулс на домакините, които контролираха случващото се на терена.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След почивката в 49-ата минута при нова контраатака Трент Александър-Арнолд центрира към Коди Гакпо и нидерландецът отблизо вкара за 2:0.

Малко преди изтичането на час игра топката стигна до Нунес в близост до вратата на гостите, но ударът му бе неточен и топката премина покрай вратата.

В 88-ата минута Роберто Фирмио изведе Салах вляво от вратата на гостите, но Джордан Пикфорд спаси удара на египетския голмайстор. До края на срещата играчите на Юрген Клоп не допуснаха изненада и спряха импулса в Евертън, който в предишния кръг победи с 1:0 лидера Арсенал.

С тази победа Ливърпул събра 32 точки и изпревари Челси на деветото място, изоставайки на 9 точки от четвъртия Нюкасъл, който обаче е и с мач повече. „Карамелите“ остават в зоната на изпадащите с 18 точки на 18-ата позиция, като са на точка от спасителното 17-о място, на което в момента е Лийдс.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК