Ливърпул си върна с лихвите на Манчестър Сити за загубения финал за Купата на Лигата тази неделя. "Мърсисайдци" разпиляха с 3:0 "гражданите" на "Анфилд" в мач от 27-ия кръг на Висшата лига, като по този начин ги отдалечиха значително от лидера Лестър. Гостите се държаха на ниво през първото полувреме, но след гола така и не намериха начин да се противопоставят на отбора на Юрген Клоп.

Двубоят започна равностойно с разменена доминаци, а сериозни положения за гол нямаше.

Ливърпул поведе в 34-ата минута след страхотно попадение на Адам Лалана. Той овладя около центъра и проби фронтално срещу вратата на Сити. Шутът му по земя от 30 метра мина през краката на защитник на гостите и влетя в левия ъгъл на Джо Харт.

Голът окрили домакините, които поведоха с 2:0 в 40-ата минута. Фирмино успя да се пребори за топка по левия фланг и пусна към наказателното поле, където нахлуващият Джеймс Милнър забоде в долния ляв ъгъл на Харт.

В 57-ата минута Ливърпул уби илюзиите на гостите за нещо в този двубой. Джордън Хендерсън отмъкна топката пред наказателното поле между трима защитници на Сити и пусна на непокрития Фирмино, който под плонжа на Харт заби в левия му ъгъл за 3:0.

Сити остана на четвърто място в класирането с 47 точки, изоставайки на 10 от лидера Лестър. Ливърпул е осми с 41.

 Резултати, програма и класиране в Англия - ТУК !!!