Ливърпул разби като гост Борнемут с 4:0 в среща от 18-ия кръг на английската Висша лига и излезе на четвърта позиция във временното класиране.

Още в 11-ата минута Филипе Коутиньо изпълни пряк свободен удар и топката се отби в лявата греда на Асмир Бегович. Девет минути по-късно Коутиньо финтира няколко бранители и даде преднина на гостите, вкарвайки първия гол в мача.

В 26-ата минута мърсисайдци удвоиха аванса си. Роберто Фирмино асистира на Деян Ловрен, който бе точен с глава. Футболистите на Юрген Клоп имаха огромно предимство, но въпреки това и домакините имаха чудесен шанс за гол в 39-ата минута, когато Станислас изведе Дефоу, който сам срещу вратаря Миньоле прати топката в гредата.

Малко преди почивката Коутиньо шутира в тялото на Бегович, а в последната 45-а минута на първата част Мохамед Салах преодоля защитата на „черешките” и направи разликата класическа.

През второто полувреме мърсисайдци продължиха да доминират, но и домакините създаваха опасности пред вратата на Миньоле. В 56-ата минута Райън Франсис шутира неточно, а малко след това Окслейд-Чембърлейн от гостите прати топката в дясната греда на Бегович. Удар на Дефоу бе избит от Миньоле след час игра, а Ливърпул реализира четвърти гол в 65-ата минута. Коутиньо цетрира и Фирмино се разписа с глава. Голът бе признат, въпреки че бразилецът бе в засада.

До края на мача не се случи нищо интересно и Ливърпул записа девета победа за сезона, изкачвайки се на четвърта позиция с 34 точки. "Черешките" инкасираха десета загуба и са 16-и с 16 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА