Ръководството на европейския клубен шампион Ливърпул е стартирало преговори с мениджъра Юрген Клоп за нов договор, въпреки че германецът е обвързан с клуба до лятото на 2022 година. Агентът на специалиста Марк Козицке разкри, че мърсисайдци искат да задържат клиента му за още по-дълъг период и нито един клуб да няма шанс да го ангажира.

"В миналото Юрген беше обявил, че ако един ден Йоги Льов не иска повече да води националния отбор, той е готов да поеме Маншафта. Така че представителният тим на Германия винаги е опция за него. Но не и преди да изтече договорът му с Ливърпул. Знаете, че той е обвързан с клуба до 2022 година, но сега текат преговори за удължаването на контракта му. Той се чувства на правилното място в правилното време и усети за пореден път колко голям клуб е Ливърпул след празненствата около спечелването на Шампионската лига", заяви Козицке.

"В момента никой клуб не може да си позволи Юрген. Няма как да се измери някаква трансферна сума за него. Той успя да увеличи стойността на клуба от 900 млн. евро на 2.8 млрд., така че може би такава сума би била необходима за някого да го откупи", добави агентът на германския мениджър.