Ливърпул победи Арсенал с 3:1 на „Анфийлд” в дербито от 27-ия кръг на английската Висша лига и изхвърли „топчиите” от топ 4, настанявайки се на третата позиция.

Мърсисайдци започнаха прекрасно и зарадваха феновете си с гол на Роберто Фирмино (9), разписал се след асистенция на Садио Мане, който направи остро подаване, а Коутиньо прескочи топката.

Футболистите на Юрген Клоп продължиха да имат инициативата и организираха опасни атаки, а в 30-ата минута вратарят на „артилеристите” Петър Чех отрази с вещина удар на Коутиньо. По-добрата игра на домакините доведе и до втори гол във вратата на лондончани, дело на Садио Мане (40) след пас на Роберто Фирмино.

На почивката мениджърът на гостите Арсен Венгер пусна чилиеца Алексис Санчес в игра и това даде резултат. Още в 49-ата минута Жиру бе близо до попадение, но вратарят Симон Миньоле се намеси отлично, а след това топката се удари в горната греда. Все пак Дани Уелбек (57) успя да преодолее Миньоле за 2:1 след извеждащо подаване на Алексис Санчес, който оживи играта на гостите.

Домакините играеха нестабилно, но постепенно изравниха играта и в 82-ата минута бяха близо до трети гол, когато Дивок Ориги прати топката в гредата. И двата тима имаха шанс за попадения, но до гол отново стигна Ливърпул в добавеното време, когато Джорджинио Вайналдум (90+1) оформи крайното 3:1 след пас на Ориги.

След заслужения си успех Ливърпул излезе на третата позиция с 52 точки, колкото има и четвъртия Манчестър Сити, който обаче е с два мача по-малко. Арсенал вече е пети със своите 50 точки.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА