Ливърпул се наложи с 3:1 над Евертън в Мърсисайдското дерби, което е част от 30 кръг на Висшата лига. Така „червените“ спазиха традицията от последните години и записаха 13-и пореден мач без загуба от „карамелите“ (6 победи и 7 равенства).

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пък влезе в клубната история. Германецът стана първият наставник на тима, спечелил първите си три градски дербита срещу „сините“.

Садио Мане даде ранен аванс на домакините. Той се разписа още в осмата минута на мача, когато сам проби през защитата на „сините“ и с диагонален удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Жоел Роблес.

Матю Пенингтън изравни в 27-ата минута. Младият играч на Евертън вкара първия си гол за тима в първия си мач като титуляр през сезона. Само три минути по-късно Фелипе Коутиньо върна преднината на Ливърпул след самостоятелен пробив и с хубав удар стреля до левия страничен стълб на Роблес.

Дивок Ориджи оформи крайния резултат в 60-ата минута. Белгиецът беше точен от дъгата на наказателното поле след пас на Коутиньо. Ориджи влезе в игра на мястото на Садио Мане, който получи контузия и беше принудително заменен три минути преди третия гол за Ливърпул.

Така „червените“ събраха актив от 59 точки и временно излязоха на трето място в класирането. Със същия актив е вторият Тотнъм, а Манчестър Сити е четвърти с 57. „Шпорите“ и „гражданите“ към момента са с два мача по-малко. Евертън е на седма позиция с 50 точки, колкото има и Арсенал. „Артилеристите“ имат три мача по-малко.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА