Илия Груев-младши записа пореден силен мач за Лийдс, който срази у дома Милуол в мач от 38-ия кръг на английската Чемпиъншип. Отборът на Даниел Фарке записа третата си поредна победа в шампионата без допуснат гол и вече с 82 точки изравни Лестър на върха с по-добра голова разлика, въпреки че "лисиците" са с мач по-малко заради ангажиментите си във ФА Къп.

В 14-ата минута играчът на Милуол Били Мичъл игра с ръка в наказателното поле, но не се стигна до дузпа. Двадесет минути след това Уилфред Нонто откри резултата. Той стреля от границата на пеналтерията и прати удара си неспасяемо в левия ъгъл на вратата.

Минути преди края на редовното време на първата част йоркширци отново искаха 11-метров наказателен удар за нарушение срещу Джо Родън, но съдията отново не показа бялата точка.

В 79-ата минута Лийдс вкара гола на успокоението. Жоржиньо Рютер намери Даниел Джеймс с приканващо подаване, а бившият футболист на Манчестър Юнайтед бе точен от близко разстояние. В четвъртата минута на добавеното време на срещата Джеймс можеше да отбележи втория си гол, но изстрелът му срещна десния страничен стълб.