ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Лидерът Арсенал и последният Саутхемптън завършиха зрелищно 3:3 в първия мач от 32-ия кръг на английската Висша лига. "Артилеристите" възкръснаха в края и наваксаха два гола пасив, но въпреки това взеха само една точка в битката за титлата с Манчестър Сити, който изостава с 5 точки и има два мача по-малко преди директния им сблъсък на "Етихад" следващата сряда на 26 април. "Светците" на два пъти имаха преднина от два гола на "Емирейтс" след попадения на  Карлос Алкарас (1), Тио Уолкът (14) и Дуйе Чалета-Цар (66), но Габриел Мартинели (20), Мартин Йодегаард (88) и Букайо Сака (90) спасиха "топчиите" от шокираща загуба.

Карлос Алкарас даде аванс на гостите след само 30 секунди, възползвайки се от грешно подаване на вратаря Аарън Рамсдейл.

"Светците" шокираха "артилеристите" за втори път в 14-ата минута, когато Аларас подаде на бившия играч на Лондончани Тио Уолкът, който се разписа за 0:2.

В 20-ата минута Букайо Сака нахлу отдясно в наказателното поле на гостите и центрира към Габриел Мартинели, който с удар от движение намали на 1:2. Шест минути след това Рамсдейл на два пъти трябваше да отразява удар на Мохамед Елионуси, а домакините отговориха с опасен удар с глава на Йодегор, който бе неточен.

В 36-ата минута пък Ян Беднарек от Саутхемптън се приземи лошо и се контузи, като в крайна сметка бе заменен от Дуйе Чалета-Цар, въпреки че полският защитник имаше желание да продължи мача. Арсенал продължи с натиска си и в даденото от съдията 7-минутно продължение на първата част последваха нови възможности за "артилеристите". Първо Габриел Жезус бе изведен, но стреля в тялото на стража Гавин Базуну. След това пък Бен Уайт отправи опасен удар с глава след корнер, но голмайсторът Карлос Алкарас изби от голлинията с глава и спаси сигурен гол. До края на продължението опасни удари на Жезус и Бен Уайт бяха блокиран.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

След почивката "топчиите" натискаха, но се затрудняваха да създават чисти ситуации пред Базуну, като имаше само някои опасни центрирания и разбърквания пред вратата на Саутхемптън, но нищо повече.

В 66-ата минута след изпълнение на корнер Армел Бела-Кочап свали с глава топката към влезлия като резерва хърватски защитник Дуйе Чалета-Цар, който вкара отблизо с глава първия си гол във Висшата лига за 1:3. "Артилеристите" опитаха да реагират, като три минути по-късно Габриел Жезус пропусна да уцели вратата след удар от воле. Последва натиск на Арсенал, като бяха блокирани опасни удари на Томас Партей и Букайо Сака. В 83-ата минута отново Сака стреля, но право в ръцете на вратаря на гостите.

В 88-ата минута Йодегаард намали изоставането на "топчиите" с майсторски изстрел от границата на наказателното поле. Попадението на норвежеца даде сили на домакините и две минути след това Букайо Сака възстанови равенството на "Емирейтс". Базуну изби изстрел на Жезус, но Сака стигна до топката и я прати във вратата за 3:3. 

Във втората минута на добавеното време Леандро Тросар уцели напречната греда, а в 95-ата минута Рийс Нелсън стреля на сантиметри встрани от вратата.

След равенството Арсенал има 75 точки на върха, като авансът пред Манчестър Сити е само 5 точки, а "гражданите" са с два мача по-малко и посрещат "артилеристите" на "Етихад" следващата сряда. Саутхемптън е закотвен на дъното с 24 точки и на 3 от спасителната 17-ата позиция, заемана от Евертън.

АРСЕНАЛ - САУТХЕМПТЪН 3:3
0:1 Карлос Алкарас (1), 0:2 Тио Уолкът (14), 1:2 Габриел Мартинели (20), 1:3 Дуйе Чалета-Цар (66), 2:3 Мартин Йодегаард (88), 3:3 Букайо Сака (90)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!