Лидерът в английската Висша лига Манчестър Сити срази у дома водения от бившия треньор на Левски Фулъм с 2:0 и се класира за 1/4-финалите на Купата на Лигата. Брахим Диас (18, 65) вкара първите си голове в професионалния футбол и донесе успеха за "гражданите", които очакват победителя от Лестър и Саутхемптън в следващата фаза.

Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола даде шанс за изява на някои резервите в тима, като този път сред титулярите бяха Ариянет Мурич на вратата, Олександър Зинченко в защита, Фил Фодън в халфовата линия и Брахим Диас в предни позиции. Колегата му начело на Фулъм и бивш треньор на Левски Славиша Йоканович заложи на титулярите, които загубиха с 0:3 от Борнемут в първенството преди няколко дни.

Домакините диктуваха случващото се на терена от самото начало и напълно заслужено поведоха в 19-ата минута с гол на Брахим Диас, който отправи удар след центриране от корнер, топката рикошира в тялото на противник и влетя в мрежата за 1:0. Шест минути след това при шут на Делф топката срещна гредата и излезе в аут. Последваха пропуски на Де Бройне, Сане и Жезус до края на първата част.

„Гражданите“ не отстъпиха инициативата и след почивката продължиха да бъдат натискат, въпреки че не създаваха много голови положения. Все пак те удвоиха аванса си в 65-ата минута, когато Сане изведе Жезус в наказателното поле, а след удара на бразилеца топката срещна гредата и Брахим Дуас с добавка вкара за 2:0.

До края мачът просто се доиграваше, след като нито един от тимовете не създаде сериозни положения. В 86-ата минута Де Бройне от домакините бе заменен принудително.

На 1/4-финалите Манчестър Сити очаква победителя от отложения сблъсък между Лестър и Саутхамптън, които ще играят на 27 ноември.