Манчестър Сити победи Астън Вила с 2:1 на "Уембли“ във финала на турнира за Купата на Лигата и защити трофея, който спечели в предните два сезона и общо за седми път в историята. Бирмингамци пък пропуснаха шанс да вземат първо отличи от 1996 година насам. За мениджъра на „гражданите“ Хосеп Гуардиола това е 21-и спечелен финал от 25 до момента в треньорската му кариера.

Астън Вила започна смело и още във 2-ата минута пропуск направи Ел Гази, който отправи неточен удар с глава. Постепенно "гражданите" наложиха натиск и го материализираха чрез Серхио Агуеро (19), който се разписа след асистенция на Фил Фодън. Това бе десети гол за аржентинеца в шест мача като титуляр срещу Астън Вила.

Последва пропуск на Фодън, а Родри (30) удвои аванса на Сити, засичайки с глава центриране от корнер, който беше неправилно отсъден, заради което протестираше и Дийн Смит. ВАР обаче не може да ревизира решения, касаещи корнери, и попадението остана.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В края на полувремето Мбвана Самата (41) намали с глава след центриране на Ел Гази, който направи пробив по лявото крило след грешка на Джон Стоунс.

„Гражданите“ продължиха да контролират нещата и след почивката, но така и не успяха да реализират трети гол. В 74-тата минута Ниланд спаси Вила, след като изби опасен удар с глава на Родри.

В 88-ата минута бе голямата възможност за Вила да изравни. Енгелс засече с глава центриране от корнер, Браво изби, след което топката срещна гредата. Малко след това Ниланд спаси опасен удар на Бернардо Силва.

Астън Вила - Манчестър Сити 1:2
0:1 Серхио Агуеро (19), 0:2 Родри (30), 1:2 Мбвана Самата (41)

Астън Вила: Ниланд, Жилбер, Енгелс, Мингс, Таргет, Дългас Луис, Накамба, Елмохамади (70-Трезеге), Грийлиш, Ел Гази (70-Хурихейн), Самата (80-К. Дейвис)

Манчестър Сити: Браво, Уокър, Стоунс, Фернандиньо, Зинченко, Родриго, Гюндоган (58-Де Бройне), Фодън, Давид Силва (77-Бернардо Силва), Стърлинг, Агуеро (83-Жезус)