ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Шампионът Манчестър Сити спечели с 3:1 при визитата си на Уест Хям в мач от петия кръг на английската Висша лига и се завърна на върха, където временно се бе настанил Ливърпул. Джеймс Уард-Праус (36) изведе "чуковете" напред в резултата, но "гражданите" направиха пълен обрат през втората част с голове на Жереми Доку (46), Бернардо Силва (76) и Ерлинг Холанд (86).

Още в 15-ата минута Йошко Гвардиол подаде на Ерлинг Холанд, а ударът на норвежеца мина на сантиметри от страничната греда. Гостите доминираха, но въпреки това домакините поведоха в 36-ата минута, когато Владимир Цоуфал центрира към Джеймс Уорд-Праус, който отбеляза с глава за 1:0. 

Веднага след почивката Жереми Доку отбеляза първия си гол за “гражданите” след индивидуален пробив и прецизен удар в долния десен удар във вратата на Алфонс Ареола за 1:1.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В 52-ата минута Хулиан Алварес можеше да изведе отборът на Пеп Гуардиола напред в резултата, но изтрелът му от пряк свободен удар срещна страничната греда. Натискът на Сити продължи и две минути по-късно Ареола трябваше да спасява удар на Холанд.

Усилията на гостите дадоха резултат в 76-ата минута, когато Алварес направи втората си асистенция в мача. Аржентинецът намери Бернардо Силва, чийто удар в долния ляв ъгъл се оказа неспасяем и “гражданите” осъществиха пълен обрат за 1:2.

В 82-ата минута Холанд отново пропусна да отбележи, след като Ареола отново спаси негов изстрел, но все пак норвежецът отбеляза дежурното си попадение в 86-ата минута след асистенция на Бернардо Силва и оформи крайния резултат.

Успехът върна Сити на първото място във Висшата лига с пълен актив от 15 точки, докато "чуковете" са на 6-ата позиция с 10 пункта.

УЕСТ ХЯМ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:3
1:0 Джеймс Уард-Праус (36), 1:1 Жереми Доку (46), 1:2 Бернардо Силва (76), 1:3 Ерлинг Холанд (86)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!