ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Манчестър Сити загуби с 0:1 от Астън Вила в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига - сблъсък между испанските мениджъри Хосеп Гуардиола и Унай Емнери

Така "гражданите" записаха четвърти мач без успех в елита, с което отстъпиха третото място и вече изостават на две точки от тазвечершния си съперник, който вече има осем поредни победи у дома.

Пау Торес първи имаше възможност да открие резултата за бирмингамци, но Едерсон бе на поста си и спаси.

Сити отвърна с опасен изстрел на Ерлинг Холанд, но Емилиано Мартинедс се справи, след което отрази и добавката на норвежеца.

В края на първата част гол на Астън Вила не бе зачетен заради това, че топката напусна очертанията на терена при паса към Дъглас Луис.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В 60-ата минута Астън Вила имаше претенции за дузпа за игра с ръка, но реферът подмина ситуацията.

Домакините все пак успяха да поведат четвърт час преди края с удар на Лиън Бейли и рикошет в крака на Рубен Диаш за 1:0.

Минути преди края Дъглас Луис стреля много силно от дистанция към вратата на Манчестър Сити, но топката се отби в гредата.

Статистиката за головите положения в края на мача показа 22:2 ситуации в полза на Астън Вила, което демонстрира сериозното превъзходство на домакините в двубоя.

Всички резултати във Висшата лига днес:

Брайтън - Брентфорд 2:1
Кристъл Палас - Борнемут 0:2
Фулъм - Нотингам 5:0
Шефилд Юнайтед - Ливърпул 0:2
Астън Вила - Манчестър Сити 1:0
Манчестър Юнайтед - Челси 2:1

АСТЪН ВИЛА - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:0
1:0 Лиън Бейли (74')