Лидерът Манчестър Сити надви у дома последния Шефилд Юнайтед само с 1:0 в мач от 21-ия кръг на английската Висша лига и записа 12-а поредна победа във всички турнири. Само преди няколко дни "остриетата" шокираха Манчестър Юнайтед с 2:1 на "Олд Трафорд", но този път си тръгнаха победени.

Габриел Жезус (9) реализира единствения гол още в самото начало след асистенция на Феран Торес. След това играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да контролират случващото се на терена, но така и не удвоиха преднината си.

Най-добрата ситуация за "гражданите" след почивката дойде в 73-ата минута, когато Лапорт засече добре с глава центриране от корнер, но вратарят Рамсдейл успя да избие топката над вратата. В добавеното време центриране на Зинченко срещна ръката на Балдок, но дузпа не бе отсъдена. Малко след това Жезус се озова на чиста позиция и шутира, но Рамсдейл отново спаси. 

В крайна сметка „гражданите“ регистрираха осми последователен успех и имат 44 точки на върха във временното класиране, като авансът им пред Манчестър Юнайтед е 4 точки преди мача на „червените дяволи“ с Арсенал. Шефилд Юнайтед си остава на дъното с 8 точки.

В други срещи от кръга по същото време Кристъл Палас излъга гостуващия Уулвърхемптън с 1:0, а Уест Бромич и Фулъм завършиха 2:2, поделяйки по точка.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА