Лидерът Манчестър Сити разби гостуващия Тотнъм с 3:0 в мач от 24-ия кръг на английската Висша лига и записа 16-а поредна победа във всички турнири. С 11-ия си последователен успех за първенство „гражданите“ направиха и нова важна крачка към спечелването на шампионската титла. Това бе и победа №12 за Хосеп Гуардиола в сблъсъците си срещу Жозе Моуриньо, чийто футболисти бяха спечели предните два мача срещу Сити с 2:0 в Лондон за първенство.

Родри (23-дузпа) изведе „гражданите“ напред в резултата, а през втората част Илкай Гюндоган (50, 66) добави две попадения за категоричния успех.

Домакините взеха инициативата още от първия съдийски сигнал, а лондончани приеха играта в своята половина, но въпреки това първи стигнаха до опасно положение за гол. В 14-ата минута Хари Кейн изпълни добре пряк свободен удар и топката срещна страничната греда.

В 21-вата минута Гюндоган получи пас от Жезус в наказателното поле, но бе фаулиран от Хьойберг и последва дузпа, която две минути по-късно Родри реализира за 1:0. Натискът на „гражданите“ продължи и три минути преди почивката те бяха много близо до удвояване на аванса си. Стърлинг проби по дясното крило и подаде към Гюндоган, чийто удар бе блокиран от Санчес. Последва удар на Габриел Жезус и топката чукна горната част на напречната греда.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

През втората част в 50-ата минута Стърлинг проби в наказателното поле и отново даде пас към Гюндоган, който този път не остави шансове на Лорис и удвои преднината на домакините.

В 66-ата минута Гюнгодан сложи точка на спора с втория си гол и общо 11-и в последните му 12 шампионатни срещи. Германецът се разписа след асистенция на вратаря Едерсон, който изрита топката силно напред. Малко след това Гюндоган получи контузия в слабините и бе заменен от Торес.

Добрата игра на домакините продължи и минута пред края Лорис спаси Тотнъм от нов гол, след като изби с крак удар на Стърлинг от близка дистанция.

След успеха си Манчестър Сити събра 53 точки и дръпна със 7 на върха пред Лестър, който е и с мач повече. Тотнъм остава осми с 36 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА