Норич не успя да даде сериозен отпор на лидера Манчестър Сити и загуби категорично с 0:4 в мача им от 25-ия кръг на английската Висша лига. 

"Канарчетата" изненадващо можеха да поведат в 18-ата минута, когато Гранит Ханли засече центриране от крилото в малкото наказателно поле, но нацели десния страничен стълб. В 25-ата минута Рахийм Стърлинг шутира и ударът му бе отразен от Ангъс Гън демонстрира класа и отрази. Пет минути след това Стърлинг (30) се разписа, след като топката се отби от дясната греда и затрудни още повече стража на домакините. В 33-ата минута Гън реагира блестящо и отказа Бернардо Силва, който бе на косъм от това да удвои аванса на "гражданите". 

Малко след почивката Фил Фоудън (48) беше на точното място в точното време и успя да овладее отбита топка в наказателното поле, след което да я прати във вратата на Норич. Рахийм Стърлинг (70, 90) пък оформи хеттрика си и крайния резултат след още две попадения до края.

След успеха си Сити събра 63 точки и възстанови аванса си от 12 пункта пред Ливърпул. Норич остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-а позиция със 17 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ