Шампионът Манчестър Сити спечели убедително с 4:1 при визитата си на Бърнли в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига и съкрати до 8 точки разликата с лидера Ливърпул, на който му предстои градско дерби срещу Евертън.

Още в 6-ата минута „гражданите“ вкараха топката в мрежата на домакините, но попадението с пета на Габриел Жезус не бе зачетено заради засада на бразилеца.

Играчите на Хосеп Гуардиола продължиха да доминират и поведоха с гол на Габриел Жезус (24) след асистенция на Давид Силва, който преди това комбинира с Рахийм Стърлинг. В началото на атаката Де Бройне се сблъска с Корк и остана на лежи на терена, но травмата на белгиеца не се оказа сериозна и той продължи да играе.

В 32-рата минута Стърлинг пропусна да удвои за гостите, след като от три метра засече добро центриране на Де Бройне отдясно, но вратарят Ник Поуп спаси. Три минути преди почивката Бърнли имаше добра възможност, но удар на Мий бе блокиран.

Малко след почивката Габриел Жезус (50) удвои преднина на гостите с атрактивно изпълнение при центриране на Бернардо Силва.

„Гражданите“ диктуваха събитията на терена и Родри (68) направи разликата класическа със страхотен удар от границата на наказателното поле.

Малко преди края Рияд Марез (87) довърши домакините след втори голов пас на Бернардо Силва, а резервата Роби Брейди (89) оформи крайния резултат с почетно попадение за Бърнли.

След успеха си Манчестър Сити излезе втори с 32 точки, колкото има и Лестър, на който предстои домакинство срещу Уотфорд в този кръг. „Гражданите“ и „лисиците“ изостават на 8 точки от Ливърпул. Бърнли е 11-и с 18 точки преди другите срещи от кръга.