Кристъл Палас игра героично и завърши 0:0 у дома с лидера Манчестър Сити в последния мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. „Гражданите“ бяха господари на терена почти през цялата среща, но не успяха да стигнат до попадение и с грешната стъпка зарадваха преследвача си Ливърпул, който е с мач по-малко. Мърсисайдци гостуват на Арсенал в сряда вечер и при успех ще съкратят разликата с шампиона само до точка.

Още в 8-ата минута Рияд Марез влезе отдясно към вътрешността и стреля от дистанция, но покрай дясната греда на Висенте Гуаита. Две минути след това Конър Галахър отне топката от Аймерик Лапорт на центъра, напредна отдясно и даде дълъг пас на другия фланг за Уилфред Заха, който опита удар под ъгъл, но топката се оплете от външната страна на мрежата на гостите. В 13-ата минута и Майкъл Олийс не успя да намери целта за радост на вратаря Едерсон. Секунди след това Бернардо Силва комбинира с Кевин Де Бройне, който стреля пред наказателното поле. Гуаита не се намеси по най-добрия начин, Бернардо дотича и я отне, но не направи хубаво първо докосване и топката излезе в аут.

Последваха пропуски на Матета от домакините и Джон Стоунс и Рияд Марез от гостите. В 26-ата минута вратарят Гуаита показа чудесна реакция след техничен удар на Де Бройне. След два поредни корнера пък се стигна до удар на Жоао Кансело от над 20 метра, но топката рикошира от дясната греда на Гуаита, а при добавката Лапорт стреля над гредата на празна врата. До края на първата част Марез от "гражданите" и Заха от "орлите" изтърваха най-изгодните положения за гол.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Динамичната игра продължи и след почивката с атаки към двете врати. В 57-ата минута Сити удари греда за втори път. Грийлиш комбинира с Де Бройне отляво в наказателното поле, а белгиецът нанесе удар към далечния ъгъл, но топката се отби от лявата греда на Гуаита, а при добавката и Марез шутира над напречната греда. 

В 71-ата минута "гражданите" изпуснаха нов шанс за гол. Де Бройне изведе Грийлиш, който опита да центрира във вратарското поле, където Бернардо Силва леко отклони топката, но тя премина покрай дясната греда на Гуаита. С всяка минута натискът на гостите за засилваше, а лондончани разчитаха на контраатаки. В 85-ата минута Заха стреля в пеналтерията, но право в ръцете на Едерсон. Пет минути след това Де Бройне центрира от свободен удар в наказателното поле, където Лапорт засече с глава на далечната греда, но топката се удари от друга част от тялото му и попадна в ръцете на Гуаита. В ответната атака Конър Галахър нанесе удар в наказателното поле, но в аут. В крайна сметка и след пет минути добавено време до гол не се стигна.

След равенството Манчестър Сити има 70 точки на върха и 4 аванс пред Ливърпул. Кристъл Палас е 11-и с 34 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЯ