Манчестър Сити размаза у дома Лутън с 5:1 в мач от 33-ия кръг на английската Висша лига и излезе на върха във временното класиране със 73 точки, имайки две аванс пред Арсенал, който утре приема Астън Вила. "Шапкарите" са 18-и с 25 точки в актива си.

„Гражданите“ очаквано доминираха през целия мач и поведоха още във 2-ата минута, а с автогол на Даики Хашиока, в чиято глава топката се удари след воле на Ерлинг Холанд. Въпреки сериозния натиск на Манчестър Сити, повече голове до края на първата част не паднаха.

След почивката обаче, хората на Пеп Гуардиола бяха по-ефективни и в 64-ата минута удвоиха своя аванс. Хулиан Алварес намери Матео Ковачич на границата на наказателното поле и хърватинът без да се колебае шутира, пращайки топката в мрежата на „шапкарите“ за 2:0.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Четвърт час преди края на редовното време Ман Сити получи дузпа, след като Фред Онйединма фаулира играч на домакините, което даде възможност на съдията Джон Брукс да посочи бялата точка. Зад топката застана Ерлинг Холанд, който в 76-ата минута с безкомпромисен шут вкара за 3:0.

Рос Баркли вкара в 81-ата минута почетно попадение за гостите, но до края те инкасираха още два гола. Жереми Доку в 87-ата минута и Йошко Гвардиол в третата минута от добавеното време се разписаха, асистирайки си един на друг за попаденията, с които бе оформен крайния резултат.

В другите срещи от кръга по същото време Брентфорд срази последния Шефилд Юнайтед с 2:0 на свой терен, Бърнли и Брайтън си вкараха по един гол за 1:1, а Нотингам завърши зрелищно 2:2 с гостуващия Уулвърхемптън.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!