Манчестър Юнайтед срази втородивизионния Бърнли с 2:0 на "Олд Трафорд" и се класира без проблеми за 1/4-финалите на турнира за Купата на Лигата.

В програмата за мача „червените дяволи“ съобщиха за раздялата с Кристиано Роналдо след скандалното интервю през Пиърс Морган със следните думи: „Кристиано Роналдо напусна клуба по взаимно съгласие миналия месец. Португалската суперзвезда вкара 145 гола в два периода, в които изигра 436 мача и ни помогна да спечелим три титли от Висшата лига, една Купа на Англия, две Купи на Лигата, Шампионска лига и Световното клубно първенство. Роналдо също беше обявен за носител на Златната топка през 2008 г. В изявление от 22 ноември клубът изрази благодарността си за огромния принос на Кристиано и пожела на него и семейството му успех в бъдеще“.

„Червените дяволи“ доминираха и поведоха с гол на Кристиан Ериксен (27) след центриране на Аарон Уан-Бисака. След това последваха по-силни минути за „виненочервените“, които обаче така и не доведоха до гол във вратата на Мартин Дубравка.

След почивката Маркъс Рашфорд (57) вкара красив гол след подаване на Скот Мактомини и предреши крайния изход на срещата. До нейния край играта бе равностойна, а гостите направиха доста пропуски.

В друг мач от 1/8-финалите Нотингам спечели убедително при визитата си на втородивизионния Блекбърн с 4:1. Тимът от Висшата лига можеше да унижи своя съперник и само блестящите намеси на вратаря Ейнсли Пеърс предотвратиха това. Точни за гостите бяха Бренан Джонсън (13-дузпа, 90+2) на два пъти, Джеси Лингард (53) и Тайво Авоний (79), докато голът за домакините отбеляза Скот Уартън (44).

Третият мач за вечерта от тази надпревара завърши с дузпи, след като третодивизионният Чарлтън и Брайтън завършиха 0:0 в редовното време. Футболистите на двата отбора пропуснаха общо 6 от първите 10 дузпи, като резултатът бе 2:2, но в крайна сметка Чарлтън спечели с 4:3 и елиминира „чайките“ за място в следващата фаза.