Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Висшата лига излязоха с официални позиции след отлагането на голямото дерби на Англия между двата тима на "Олд Трафорд". Фенове на "червените дяволи" щурмуваха стадиона и не позволиха на двата тима да излязат от хотелите си, протестирайки срещу собствениците от фамилия Глейзър, а впоследствие бе взето решение мачът да не се играе заради безопасността на футболистите.

„След дискусия между полицията, Висшата лига, ръководството на стадиона и двата клуба, мачът ни срещу Ливърпул бе отложен от съображения за сигурност около протеста днес. Сега ще се проведат дискусии с Висшата лига за новата дата за мача. Нашите фенове са запалени по Манчестър Юнайтед и ние напълно признаваме правото на свободно изразяване и мирен протест. Съжаляваме обаче за прекъсването на работата на отбора и действията, които излагат на опасност други фенове, служители и полицията. Благодарим на полицията за подкрепата и ще им съдействаме при всички следващи разследвания“, написаха от Манчестър Юнайтед.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Футболен клуб Ливърпул беше напълно съгласен с решението да се отложи днешния мач в резултат на продължаващите събития на „Олд Трафорд“ и околността. Нашата позиция е, че обществената безопасност трябва да бъде фактор номер едно във всяко решение, като способността да се осигури сигурна среда за участниците, персонала и длъжностните лица е особен приоритет. Очевидно не беше възможно това да бъде гарантирано днес поради ситуация, която бързо ескалира. Ще продължим да водим диалог с Манчестър Юнайтед, Висшата лига и местните власти, за да намерим подходяща дата за пренасрочване“, обявиха Ливърпул в своята позиция.

"Разбираме и уважаваме силата на чувствата, но в същото време осъждаме всички прояви на насилие, нанасяне на материални щети и неразрешено нахлуване - особено когато в същото време не се спазват правилата за защита срещу COVID-19. Феновете разполагат с множество канали, по които могат да направят публично достояние своето мнение, но стореното от една малка група от тях днес няма оправдание”, се казва в позицията на Висшата лига.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА