Манчестър Юнайтед разби гостуващия Брентфорд с класиката 3:0 в последния мач от 35-ия кръг на английската Висша лига и гледа смело към участие в евротурнирите догодина, въпреки че след заключителното домакинство на "Олд Трафорд" на практика няма шансове за топ 4 и квота за Шампионската лига.

"Червените дяволи" поведоха рано с гол на Бруно Фернандеш (9), който се възползва от асистенция на Еланга. След това "пчеличките" имаха два страхотни шанса за изравняване, но Брайън Мбеумо и Айвън Тони не намериха целта.

Следващата възможност бе за Кристиано Роналдо, който изпълни пряк свободен удар, но вратарят на гостите спаси. Хуан Мата също бе близо до удвояване на преднината на домакините, но след пас с пета от страна на Роналдо шутира покрай вратата.    

Минута преди почивката Манчестър Юнайтед стигна до нов гол, който обаче бе отменен заради минимална засада на Кристиано Роналдо при паса на Хуан Мата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Брентфорд започна по-добре втората част и създаде няколко интересни ситуации пред вратата на Давид де Хеа. При една от тях Айвън Тони бе много близо до това да изравни резултата, но испанският страж показа класа и с крак изби.

В 61-ата минута домакините удвоиха преднината си, след като стигнаха до дузпа. Кристиано Роналдо бе изведен по дясното крило, игра в тяло в тяло с Рико Хенри, и нахлу в наказателното поле, където футболистът на Брентфорд го повали на терена. Крис Кавана бе категориен и посочи бялата точка, а потърпевшият Роналдо вкара за 2:0.

В 72-ата минута Рафаел Варан се разписа с десния крак, след като засече топката след центриране от корнер и реши всичко в мача. Топката рикошира в тялото на бранител на Брентфорд, което допълнително затрудни вратаря на „пчеличките”. До края на мача не се случи нищо интересно и резултатът остана непроменен.

Така Манчестър Юнайтед събра 58 точки на шестата позиция и е на 3 зад петия Титнъм, който е с два мача по-малко, както и на 6 пред Уест Хям, който е с мач по-малко. Брентфорд е спокоен за мястото в влита, заемайки 14-о място с 40 точки в актива си. До края на сезона "червените дяволи" имат гостувания на Брайтън и Кристък Палас.