ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Манчестър Юнайтед разби Челси с 4:1 на "Олд Трафорд" в отложен мач от 32-ия кръг на английската Висша лига и уби мечтата на Ливърпул за финиширане в топ 4, подсигурявайки се участие в Шампионската лига през следващия сезон. За съжаление на мениджъра Ерик тен Хаг домакините дадоха свидна жертва, след като Антони получи тежка контузия на глезена и напусна принудително още в 29-ата минута.

Каземиро и Антони Марсиал дадоха старт на головото шоу и предрешиха нещата преди почивката, а Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд довършиха тима на Франк Лампард. Жоао Феликс вкара красиво почетно попадение за "сините".  Юнайтед пропусна да унижи още повече лондончани след куп пропуски и две ударени греди.

Още в 3-ата минута Челси имаше шанс да поведе, но Мудрик не успя да се възползва. Три минути след това Кристиан Ериксен центрира от фал, а Каземиро остана непокрит в пеналта и с глава вкара за 1:0. Минута по-късно Бруно Фернандеш не съумя да стреля от изгодна позиция.

В 26-ата минута Антони получи тежка трамва при единоборство с Тревор Чалоба. Стигна се до прекъсване на двубоя за няколко минути, за да се окаже медицинска помощ на бразилеца, който бе изнесен на носилка заради болките в глезена, а на негово място в игра влезе Маркъс Рашфорд.

След кошмарния момент за домакините „сините“ взеха инициативата, а Конър Галахър изпусна най-чистото положение за тях в 45-ата минута, пращайки топката на сантиметри от дясната греда. В петата минута от добавеното време на първата част Антони Марсиал удвои аванса на Юнайтед след пас на Джейдън Санчо, който пък бе изведен от Каземиро.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Малко след почивката Бруно Фернандеш тресна сглобката на вратата на гостите, които едва в 50-ата минута отправиха първия си точен удар. Де Хеа обаче се справи с шута на Мудрик. Последваха поредица от удари на "червените дяволи", а най-близо до целта бе Каземиро, но след силния му шут топката мина съвсем близо до дясната греда.

След час игра шут на Мудрик бе спасен с вещина от Де Хеа, а всичко на практика приключи в 72-ата минута, когато реферът Стюърт Атуел отсъди дузпа за нарушение на Уесли Фофана, който препъна Бруно Фернандеш и потърпевшият реализира от бялата точка за 3:0. Три минути по-късно резервата Гарначо тресна напречната греда, а в в 78-ата минута Фофана направи нова голяма грешка, от която се възползва Маркъс Райшфорд, който бе точен за 4:0.

В 89-ата минута Жоао Феликс отсрами Челси с красив гол за крайното 4:1, а до края домакините пропиляха още положения за гол.

След успеха си Манчестър Юнайтед събра 72 точки и излезе на третото място в класирането кръг преди края на сезона. В последния си мач „червените дяволи“ ще приемат Фулъм и ще имат възможност да си гарантират бронзовите медали. Челси остава на 12-ата позиция с 43 пункта.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ЧЕЛСИ 4:1
1:0 Каземиро (6), 2:0 Антони Марсиал (45+5), 3:0 Бруно Фернандеш (73-дузпа), 4:0 Маркъс Рашфорд (78), 4:1 Жоао Феликс (89)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!