ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Ливърпул и Манчестър Юнайтед завършиха 0:0 след здрава битка на "Анфийлд" в голямото дерби на Англия от 17-ия кръг на Висшата лига. В добавеното време на мача Диого Дало от гостите си изкара два жълти картона за секунди след гневна реакция за отсъден тъч и гостите завършиха в намален състав. Спечелената точка не бе достатъчна на мърсисайдци да се завърнат на върха в класирането, където се настани Арсенал след успеха си с 2:0 над Брайтън по-рано през деня.

Домакините започнаха по-активно и още в първите секунди вратарят на гостите Онана се размина с топката след центриране на Цимикас, но не последва опасност, а още два корнера. При вторият от тях Салах опита изстрел от трудна позиция, а топката мина встрани от вратата. 

В 6-ата минута Антони нахлу в наказателното поле на мърсисайдци, но ударът му бе блокиран от Цимикас. Четири минути по-късно Гарначо опита късмета си с шут извън пеналтерията на домакините. Изпълнението му обаче не бе добро и топката прелетя далеч от целта. Само две минути след това Собослай на свой ред опита с изстрел от дистанция и прати топката над напречната греда. В 16-ата минута Трент Александър-Арнолд намери Нунес, който обаче не успя да стреля с глава. Стражът на гостите излезе напред, за да улови, но изпусна топката. Мохамед Салах бе най-близо до нея, но не успя да я прати в мрежата.

Андре Онана направи страхотно спасяване в 28-ата минута, когато изби топката след удар с глава на Върджил ван Дайк, който засече центриране от корнер. Мърсисайдци продължиха да доминират до края на първата част, но пропуски последователно направиха Райън Гравенберх, Мохамед Салах и Дарвин Нунес.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

След почивката в 47-ата минута Трент Александър-Арнолд се включи добре в нападението на мърсисайдци и нахлу в наказателното след пас на Салах и от малък ъгъл стреля покрай вратата. Три минути след това той пусна добър пас към Салах отдясно. Египтянинът пък потърси Дарвин Нунес в наказателното, но пресили подаването си и топката отиде в ръцете на Онана. 

В 55-ата минута дойде и най-добрата възможност за "червените дяволи" до момента. Коби Мейну намери Гарначо със страхотен извеждащ пас. Аржентинецът пое и напредна, но преди да стреля Трент Александър-Арнолд се намеси и топката стана лесна за улавяне от страна на Алисон. В 64-ата минута Мохамед Салах получи от влезлия Гомес и нанесе изстрел с левия си крак. Ударът му обаче не затрудни вратаря на Манчестър Юнайтед. Две минути по-късно Трент Александър-Арнолд отново бе близо до гола, но ударът му от далечна дистанция премина на сантиметри покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Онана. В ответната атака Расмус Хьойлунд комбинира с МакТоминей и остана очи в очи с Алисон, който отрази удара на датчанина.

Салах получи от Трент Александър-Арнолд в 70-ата минута и след няколко залъгващи движения стреля, но Онана отново се справи. Шест минути след това Луис Диас пък не успя да прати топката във вратата на "червените дяволи". Секунди по-късно Конате също имаше шанс да стреля и го направи, но не затрудни камерунския страж на гостите. В 81-ата минута Харви Елиът получи и си спечели пространство, след което шутира извън наказателното на гостите. Топката рикошира от противников играч, но не създаде проблеми на Андре Онана. Четири минути след това домакините имаха сериозни претенции за дузпа, след като Костас Цимикас центрира, а в наказателното с ръка игра Люк Шоу. Ситуацията бе преразгледана от ВАР, но бялата точка не бе посочена, след като до играта с ръка се стигна след рикошет в крака на бранителя.

В добавеното време Гакпо се извиси над всички в наказателното и стреля с глава, но встрани от целта. Две минути след това Диого Дало избесня след отсъден тъч за Ливърпул. Защитникът веднага получи жълт картон от Майкъл Оливър, но това не спря гневната му реакция, заради която мигновено последва втори жълт и червен картон.

След равенството Ливърпул остана втори с 38 точки и една по-малко от новия лидер Арсенал. Астън Вила също е с 38 точки, но на третата позиция заради головата разлика. Манчестър Юнайтед е седми с 28 точки.

ЛИВЪРПУЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:0

Ливърпул: 1. Алисон, 66. Трент Александър-Арнолд, 5. Ибрахима Конате, 4. Върджил Ван Дайк, 21. Костас Цимикас, 3. Уатару Ендо , 38. Райън Гравенберх (6118. Коди Гакпо), 8. Доминик Собослай (612. Джо Гомес), 7. Луис Диас (7817. Къртис Джоунс), 9. Дарвин Нунес  (7819. Харви Елиът), 11. Мохамед Салах
Резерви: 62. Келъхър, 18. Гакпо, 2. Гомес, 53. МакКонъл, 19. Елиът, 78. Куансах, 84. Брадли, 17. Джоунс, 13. Адриан
Мениджър: Юрген Клоп

Манчестър Юнайтед: 24. Андре Онана, 23. Люк Шоу , 19. Рафаел Варан, 35. Джони Еванс, 20. Диого Дало , 4. Софиян Амрабат , 37. Коби Мейну  (8246. Ханибал Межбри), 39. Скот МакТоминей, 21. Антони (8228. Факундо Пелистри), 19. Алехандро Гарначо (7110. Маркъс Рашфорд ), 11. Расмус Хьойлунд
Резерви: 1. Байндир, 46. Межбри, 10. Рашфорд, 34. Ван де Беек, 28. Пелистри, 44. Горе, 15. Серхио Регийон, 53. Камбвала, 29. Уан-Бисака
Мениджър: Ерик тен Хаг

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!