Манчестър Юнайтед победи гостуващия Тотнъм с 2:1 в среща от 15-ия кръг на английската Висша лига при завръщането на Жозе Моуриньо на "Олд Трафорд". Португалският специалист бе посрещнат с аплодисменти от феновете на „червените дяволи“, а това бе първа загуба на „шпорите“ под ръководството на Специалния след три поредни успеха във всички турнири.

Домакините бяха по-агресивни в първите минути и повече владееха топката, а това доведе и до първия гол в срещата. Маркъс Рашфорд (6) получи топката отляво и стреля от дистанция, а след неубедителна намеса на вратаря Пауло Гасанига топката се удари в гредата и влетя в мрежата за 1:0.

След гола „шпорите“ изнесоха играта в половината на съперника, но след това последваха нови силни минути за домакините и пропуски на Грийнууд и Рашфорд, който разтресе горната греда с мощен удар. Превъзходството на Юнайтед бе сериозно и Лингард също се размина с гола. Тези пропуски бяха наказани още преди почивката. Тотнъм направи няколко добри атаки, а Деле Али (39) изравни след великолепно изпълнение. Преди това той финтира двама играчи на съперника, след което прати топката покрай Де Хеа във вратата за 1:1.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Малко след началото на втората част Рашфорд нахлу в наказателното поле и бе спънат от Сисоко. Потърпевшият Рашфорд (49-дузпа) бе точен от бялата точка и даде нова преднина на „червените дяволи“ с деветия си гол за сезона. Гостите имаха шанс бързо да отговорят. Лукас Моура открадна топката от Йънг и центрира към далечната греда, където Сон успя да овладее, но се забави и ударът му бе блокиран от Фред. Юнайтед продължи да контролира събитията на терена, а вратарят на гостите Гасанига трябваше да се намесва в 68-ата минута след прекрасен удар на Джеймс.

До края на мача „шпорите“ опитаха всичко по силите си да стигнат до равенството и Деле Али бе близо до това да го направи, но в добавеното време неговият удар бе отразен от вратаря Де Хеа, който подсигури трите точки на домакините.

След успеха си Манчестър Юнайтед се изкачи на шеста позиция с 21 точки и задмина Тотнъм, който е осми с 20.