ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Челси и Манчестър Юнайтед завършиха 1:1 на "Стамфорд Бридж" в дербито от 13-ия кръг на английската Висша лига. И двата гола паднаха в края, като първо Жоржиньо (87-дузпа) даде преднина на домакините, а в добавеното време Каземиро (90+4) донесе точка на гостите.  Двата отбора са съответно четвърти и пети във временното класиране, като лондончани имат само точка повече от "червените дяволи".

Мениджърът на "сините" Греъм Потър направи четири промени в сравнение с нулевото равенство с Брентфорд. Бен Чилуел, Тиаго Силва, Рахийм Стеълинг и Пиер-Емирик Обамеянг започват като титуляри за сметка на Галахър, Кулибали, който изобщо не е в група, Хавертц и Броя.

Кристиан Ериксен замени Фред в халфовата линия на гостите в сравнение с победата срещу Тотнъм с 2:0, а Кристиано Роналдо не е в групата като наказание за поведението му по време на мача с "шпорите", когато напусна още преди последния съдийски сигнал, след като не влезе в игра.

След спокойно начало първата по-интересна ситуация дойде в деветата минута, когато Люк Шоу получи отляво, проби към наказателното и шутира през краката на Трево Чалоба към далечния ъгъл, но встрани от вратата на Кепа Арисабалага. Четири минути след това Бруно Фернандеш комбинира с Антони, който стреля технично към вратата, но Кепа се намеси и изби в корнер.

Натискът на гостите постепенно се засили и в 28-ата минута те можеха да поведат. Рубен Лофтъс-Чийк загуби топката в своята половина и Каземиро комбинира с Бруно Фернандеш, а той с едно докосване даде чудесен извеждащ пас за Маркъс Рашфорд в наказателното поле, но топката избяга на нападателя и то не успя да преодолее Кепа. Пет минути по-късно испанският страж се намеси при удар на Рашфорд след индивидуален пробив.

Греъм Потър реши да направи тактическа промяна още преди края на първата част и в 36-ата минута пусна на терена Матео Ковачич на мястото на Марк Кукурея, за да подсили халфовата линия на тима. Три минути след това Ковачич опита да комбинира с Рахийм Стърлинг пред наказателното поле и след два рикошета топката стигна до Пиер-Емерик Обамеянг в пеналтерията, а габонецът шутира встрани от вратата на Давид Де Хеа. В добавеното време на първата част Лисандро Мартинес плонжира и отигра с глава дълга топка в половината на Юнайтед, тя стигна до Бруно Фернандеш, който изведе Антони на чиста позиция. Бразилецът шутира от границата на пеналтерята, но покрай лявата греда на Кепа.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката домакините натиснаха, но така и не стигаха до сериозни ситуации пред вратата на Де Хеа. За гостите в игра пък се появиха Фред и Виктор Линдельоф, които замениха Джейдън Санчо и Рафаел Варан, който беше сменен принудително, след като  усука коляното и може дори да пропусне Световното първенство в Катар.

Темпото на игра спадна и битката се водеше повече в центъра на терена, отколкото пред двете врати. В 73-ата минута Челси беше много близо до гола, след като Мейсън Маунт центрира от корнер на далечната греда, където Фред не успя да противодейства на Трево Чалоба и той стреля с глава, но топката се отби от напречната греда на Де Хеа. Юнайтед отговори три минути по-късно, когато Фернандеш шутира точно от дистанция, но Кепа изби в корнер.

Пет минути преди края Челси получи дузпа след безумно действие на Скот Мактоменей, който задържа с две ръце Армандо Броя при центриране от корнер. Жоржиньо бе точен от бялата точка в 87-ата минута и даде преднина на домакините. 

Юнайтед се вдигна на щурм и получи шест минути добавено време да търси изравнителния гол, като го постигна в четвъртата от тях, когато при центриране в наказателното поле Каземиро надскочи всички и игра с глава, а топката се удари в страничната греда и премина голлинията с пълния си обем преди Кепа да я хване.

След равенството Челси е четвърти с 21 точки, а Манчестър Юнайтед заема петата позиция с 20 пункта. Лидерът Арсенал има 27 пред Манчестър Сити с 26 и Тотнъм с 23.

ЧЕЛСИ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 1:1
1:0 Жоржиньо (87-дузпа), 1:1 Каземиро (90+4)

Челси: Кепа, Аспиликуета, Чалоба, Силва, Кукурея, Чилуел, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Маунт, Стърлинг, Обамеянг

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Далот, Варан, Мартинес, Шоу, Каземиро, Ериксен, Антони, Фернандеш, Санчо, Рашфорд

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК