Манчестър Юнайтед срази шотландския гранд Рейнджърс с 2:0 във втората си контрола от лятната подготовка, която се игра на стадион "Марифийлд" в Единбург пред 56 000 зрители.

Новото попълнение на "червените дяволи" за 62 милиона евро Лени Йоро дебютира. 18-годишният французин бе в стартовия състав и действаше в центъра на защитата заедно с Джони Еванс. Сред титулярите бе и Джейдън Санчо, който получава нов шанс да се докаже в тима, след като се сдобри с Тен Хаг.

Гостите имаха предимство през първото полувреме, а Амад Диало бе сред най-активните. В 39-ата минута Диало ознаменува добрата си игра с гол. Той се разписа след отличен удар от границата на наказателното поле. Малко преди почивката Санчо пропусна да удвои аванса на Ман Юнайтед след поредния пробив на Диало.

На почивката Тен Хаг направи множество промени и на терена се появиха основно юноши. Това позволи на Рейнджърс да играе повече с топката. Темпото бе по-ниско, а дъждът, който засили, намали ентусиазма на играчите. В 70-ата минута Юнайтед стигна до втори гол. Ойеделе с отлично подаване изведе Джо Хъгил, който бе прецизен при завършващия удар. До края домакините се активизираха, но не стигнаха до гол.